elections2009

Η χτεσινή παρωδία

Από τους 9.995.992 εγγεγραμμένους, ψήφισαν οι 5.261.036, που σημαίνει πως 4.734.956 άτομα απείχαν ολοκληρωτικά από την διαδικασία της Ευρωψηφοφορίας. Από αυτούς που ήρθαν, οι 133.799 έριξαν άκυρο ή λευκό άρα απείχαν μερικώς από τη διαδικασία, μειώνοντας τους συνολικούς ψηφοφόρους στους 5.127.237, δηλαδή περίπου στο 51% του συνόλου.

Αν δείτε* που έδωσαν ψήφους αυτοί οι οποίοι τελικά συμμετείχαν, θα διαπιστώσετε και μόνοι σας πως η αποχή ήταν σαφώς μεγαλύτερη. Επειδή μόνο ως αποχή θα μπορούσα να δικαιολογήσω τους “οικολόγους” του Βεργή (με τα πρόβατα και τον Κατμαν) να φτάνουν τους 31.188 ψήφους!… Μόνο αποχή δείχνει το νέο “κόμμα” Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. να πετυχαίνει 10.572 ψήφους.. Για να μη σχολιάσω το γεγονός ότι οι “οικολόγοι πράσινοι”, των οποίων το παρελθόν θυμίζει περισσότερο ανθέλληνες παρά άτομα που νοιάζονται για τη χώρα μας και το περιβάλλον της, κατάφεραν και απέκτησαν μία έδρα στην Ευρωβουλή…

Είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς με τα σκάνδαλα και τις διαβουλεύσεις και άλλο να δίνεις την ψήφο σου στην τύχη.

Έτυχε να είμαι εφορευτική επιτροπή χτες και να περάσω 12 ώρες βλέποντας άτομα να έρχονται να ψηφίσουν. Κάποιοι χάζευαν για αρκετή ώρα τα 28 απλωμένα ψηφοδέλτια λες και διάλεγαν ταινία από το video club ή σάλτσα για τα μακαρόνια τους. Δε με νοιάζει τι ψηφίζει ο καθένας, αρκεί να το κάνει κατά βούληση, επειδή ξέρει τι θέλει και η συγκεκριμένη επιλογή τον αντιπροσωπεύει.

Αν δηλαδή κάποιος έφτιαχνε ένα κόμμα “ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΛΕΥΚΟ” το οποίο θα είχε κατάμαυρο ψηφοδέλτιο με λευκά γράμματα και έκανε μια μικρή διαφημιστική καμπάνια με μόττο “Μαυρίστε τους για να σώσουμε το περιβάλλον”, κατά πάσα πιθανότητα θα έκλεβε όλους τους ψήφους της πλάκας που έριξαν σε τυχαία κόμματα και θα κοντραριζόταν για μία θέση στην Ευρωβουλή.

Αυτή είναι η κατάστασή μας. Ο κάθε λαός έχει την (δια)κυβέρνηση που του αξίζει. Δεν είναι αστείο…

* http://ekloges.ypes.gr/pages/index.html